Placek włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placek włoski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 szklanka

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać cukier i bakalie, wymieszać i wstawić do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Po wystawieniu dodać resztę produktów, wszystko wymieszać ręką i na blachę.

Krok 3

Piec 45 minut w 200 stopniach.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej