Placek włoski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 szklanka

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać cukier i bakalie, wymieszać i wstawić do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Po wystawieniu dodać resztę produktów, wszystko wymieszać ręką i na blachę.

Krok 3

Piec 45 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej