Placki Jasia i Małgosi video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

388 osób wydrukowało

Pobierz pdf

937 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wraz z dzieckiem dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, twarożek oraz jajko. Dzieci mogą wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Formuj małe placuszki lub cygara (dzieci mogą same wybrać kształt placuszków i panierować je w bułce tartej).

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Smaż placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podawaj ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki Jasia i Małgosi - VIDEOPlacki Jasia i Małgosi - VIDEO

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.