Pleśniak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, później mąkę z proszkiem.

Krok 2

Wyrobić. Podzielić na 3 części.

Krok 3

Jedną wyłożyć na formę, do drugiej dodać kakao, do trzeciej 2 łyżki mąki.

Krok 4

Na wyłożoną warstwę nałożyć powidła, zatrzeć ciemne ciasto, wyłożyć pianę z białek, a na nią zetrzeć jasne ciasto.

Krok 5

Piec 50 min. w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej