PLEŚNIAK Z MALINAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

20 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżeczki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia zagniatamy z miękką Kasią i żółtkami.

Krok 2

Gładkie, wyrobione ciasto dzielimy na 3 części. Pierwszą częścią wyklejamy delikatnie natłuszczoną i obsypaną bułką tartą tortownicę. Wkładamy do nagrzanego na 180°C piekarnika na ok. 10 minut.

Krok 3

Podpieczone ciasto posypujemy warstwą malin i 2 łyżkami bułki tartej i posypujemy porwanym na kawałeczki (lub startym na tarce) drugim ciastem.

Krok 4

Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wylewamy na ciasto.

Krok 5

Posypujemy ostatnim ciastem porwanym na kawałki.

Krok 6

Pieczemy 45 minut w 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLEŚNIAK Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również