Pleśniowy z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pleśniowy z grilla

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek kroimy w plasterki. Ser pleśniowy typu camembert nacinamy z wierzchu w 5-6 miejscach. W powstałe otwory wciskamy czosnek. Całość posypujemy rozdrobnioną kostką czosnkową.

Krok 2

Ser zawijamy dokładnie w folię aluminiową lub papier do pieczenia, układamy na grillu i pieczemy 20 minut. Podajemy z bagietką. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej