Pleśniowy z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pleśniowy z grilla

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek kroimy w plasterki. Ser pleśniowy typu camembert nacinamy z wierzchu w 5-6 miejscach. W powstałe otwory wciskamy czosnek. Całość posypujemy rozdrobnioną kostką czosnkową.

Krok 2

Ser zawijamy dokładnie w folię aluminiową lub papier do pieczenia, układamy na grillu i pieczemy 20 minut. Podajemy z bagietką. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pleśniowy z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej