
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę po umyciu wycieramy ręcznikiem papierowym, polewamy sokiem z połowy limonki i posypujemy Delikatem i pieprzem z obu stron.
Krok 2
Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu a następnie dodajemy do niego soli i pieprzu do smaku, curry i łyżeczkę soku z cytryny.
Krok 3
Rybę smażymy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3-4 minuty a następnie układamy ją na porcji kuskusu.
Krok 4
Dekorujemy kiełkami brokuła i delikatnie polewamy odrobiną oliwy,
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej