Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę po umyciu wycieramy ręcznikiem papierowym, polewamy sokiem z połowy limonki i posypujemy Delikatem i pieprzem z obu stron.

Krok 2

Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu a następnie dodajemy do niego soli i pieprzu do smaku, curry i łyżeczkę soku z cytryny.

Krok 3

Rybę smażymy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3-4 minuty a następnie układamy ją na porcji kuskusu.

Krok 4

Dekorujemy kiełkami brokuła i delikatnie polewamy odrobiną oliwy,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej