Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę po umyciu wycieramy ręcznikiem papierowym, polewamy sokiem z połowy limonki i posypujemy Delikatem i pieprzem z obu stron.

Krok 2

Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu a następnie dodajemy do niego soli i pieprzu do smaku, curry i łyżeczkę soku z cytryny.

Krok 3

Rybę smażymy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3-4 minuty a następnie układamy ją na porcji kuskusu.

Krok 4

Dekorujemy kiełkami brokuła i delikatnie polewamy odrobiną oliwy,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z tuńczyka z kuskusem curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej