
Składniki
4 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udźce dokładnie umyj i osusz. W miseczce zmieszaj olej z czubricą i sosem sałatkowym - pastą posmaruj udźce. Włoż je do foliowego woreczka i odłóż do lodówki na min. 1 godzinę.
Krok 2
Zamarynowane udźce ułóż w naczyniu do zapiekania. Kostkę rozpuść w 1/2 szkl. gorącej wody, wlej do naczynia. Piecz udźce przez ok. 40 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C, polewając co jakiś czas wytworzonym sosem.
Krok 3
Podaj z pieczonymi ziemniakami. które możesz piec równocześnie w tym samym piekarniku, na blasze - jeśli są duże trzeba je wstawić 15 minut wcześniej niż kawałki kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej