Polędwiczki z grilla z tymiankiem - przepis na grilla | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki grillowane z tymiankiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 pęczek

4 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę kroimy na 2-centymetrowe plastry.

Krok 2

Przygotowujemy miskę. Kostkę rozcieramy z oliwą. Tymianek siekamy. Dodajemy polędwiczki. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzewamy mocno patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju.

Krok 4

Smażymy polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Jeśli lubimy mocniej wypieczone mięso, zwiększamy czas smażenia wedle uznania.

Krok 5

Podajemy na świeżych liściach szpinaku skropionych glassą balsamiczną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka z kurczaka w sosie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej