Polędwiczki z grilla z tymiankiem - przepis na grilla | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki grillowane z tymiankiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 pęczek

4 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę kroimy na 2-centymetrowe plastry.

Krok 2

Przygotowujemy miskę. Kostkę rozcieramy z oliwą. Tymianek siekamy. Dodajemy polędwiczki. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzewamy mocno patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju.

Krok 4

Smażymy polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Jeśli lubimy mocniej wypieczone mięso, zwiększamy czas smażenia wedle uznania.

Krok 5

Podajemy na świeżych liściach szpinaku skropionych glassą balsamiczną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej