
Składniki
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
50 dekagramów
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę kroimy na 2-centymetrowe plastry.
Krok 2
Przygotowujemy miskę. Kostkę rozcieramy z oliwą. Tymianek siekamy. Dodajemy polędwiczki. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 3
Rozgrzewamy mocno patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju.
Krok 4
Smażymy polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Jeśli lubimy mocniej wypieczone mięso, zwiększamy czas smażenia wedle uznania.
Krok 5
Podajemy na świeżych liściach szpinaku skropionych glassą balsamiczną.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej