Polędwiczki z grilla z tymiankiem - przepis na grilla | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki grillowane z tymiankiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

50 dekagramów

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę kroimy na 2-centymetrowe plastry.

Krok 2

Przygotowujemy miskę. Kostkę rozcieramy z oliwą. Tymianek siekamy. Dodajemy polędwiczki. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzewamy mocno patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju.

Krok 4

Smażymy polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Jeśli lubimy mocniej wypieczone mięso, zwiększamy czas smażenia wedle uznania.

Krok 5

Podajemy na świeżych liściach szpinaku skropionych glassą balsamiczną.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki grillowane z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej