
Składniki
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
50 dekagramów
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę kroimy na 2-centymetrowe plastry.
Krok 2
Przygotowujemy miskę. Kostkę rozcieramy z oliwą. Tymianek siekamy. Dodajemy polędwiczki. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 3
Rozgrzewamy mocno patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju.
Krok 4
Smażymy polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Jeśli lubimy mocniej wypieczone mięso, zwiększamy czas smażenia wedle uznania.
Krok 5
Podajemy na świeżych liściach szpinaku skropionych glassą balsamiczną.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej