Porzeczkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

300 gramów

150 gramów

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 kilograma

kruszonka:

100 gramów

0.5 szklanki

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki umyć, wyłożyć na durszlak.

Krok 2

Mąkę przesiać z proszkiem, posiekać z Kasią na wiórki, dodać cukier (odłożyć 2 łyżki), jaja i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto.

Krok 3

Ciastem wyłożyć dno blaszki, pozostawiając po bokach „kołnierzyk”, wyłożyć porzeczki, posypać pozostałym cukrem.

Krok 4

Składniki kruszonki zagnieść i posypać ciasto.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 200 st. przez około 40 minut.

Krok 6

Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porzeczkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej