Potrawka curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Obsmażone mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, curry i pieprz.

Krok 3

Bulionetkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i zalewamy nią mięso z warzywami. Dusimy około 45 minut (większość płynu powinno odparować).

Krok 4

Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej