Potrawka curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Obsmażone mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, curry i pieprz.

Krok 3

Bulionetkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i zalewamy nią mięso z warzywami. Dusimy około 45 minut (większość płynu powinno odparować).

Krok 4

Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej