Składniki
1 sztuka
2 szczypty
400 gramów
1 szczypta
7 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
200 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Groszek zalać wrzątkiem i odstawić, gdy się rozmrożą odcedzić. Suszone pomidory pokroić w paski.
Krok 2
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Wrzucić pieczarki, skropić przyprawą w płynie Delikat i posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu kilka minut, a gdy pieczarki zaczną brązowieć dodać groszek i suszone pomidory. Zwiększyć ogień i ciągle mieszając smażyć do odparowania płynów. Doprawić do smaku czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Krok 3
Podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej