Potrawka z pieczarek i groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z pieczarek i groszku

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

400 gramów

1 szczypta

7 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

200 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Groszek zalać wrzątkiem i odstawić, gdy się rozmrożą odcedzić. Suszone pomidory pokroić w paski.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Wrzucić pieczarki, skropić przyprawą w płynie Delikat i posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu kilka minut, a gdy pieczarki zaczną brązowieć dodać groszek i suszone pomidory. Zwiększyć ogień i ciągle mieszając smażyć do odparowania płynów. Doprawić do smaku czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Krok 3

Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej