
Składniki
4 sztuki
1 garść
2 ziarna
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki kroimy na 6 części i wrzucamy do Małego Garnka z wodą.
Krok 2
Dodajamy groszek i inne przyprawy.
Krok 3
Składniki na kluski zagniesc i pokroic w drobna kostke .
Krok 4
Słonine kroimy na skwarki i stopić.
Krok 5
Wszystko razem zagotować (kluski też) do miękkości, na koniec dodać skwarki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej