
Składniki
4 sztuki
1 garść
2 ziarna
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki kroimy na 6 części i wrzucamy do Małego Garnka z wodą.
Krok 2
Dodajamy groszek i inne przyprawy.
Krok 3
Składniki na kluski zagniesc i pokroic w drobna kostke .
Krok 4
Słonine kroimy na skwarki i stopić.
Krok 5
Wszystko razem zagotować (kluski też) do miękkości, na koniec dodać skwarki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej