Zacierka Wg.Babci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zacierka Wg.Babci

Autor: Zosia Kwiatuszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 garść

2 ziarna

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki kroimy na 6 części i wrzucamy do Małego Garnka z wodą.

Krok 2

Dodajamy groszek i inne przyprawy.

Krok 3

Składniki na kluski zagniesc i pokroic w drobna kostke .

Krok 4

Słonine kroimy na skwarki i stopić.

Krok 5

Wszystko razem zagotować (kluski też) do miękkości, na koniec dodać skwarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej