Zacierka Wg.Babci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zacierka Wg.Babci

Autor: Zosia Kwiatuszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 garść

2 ziarna

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki kroimy na 6 części i wrzucamy do Małego Garnka z wodą.

Krok 2

Dodajamy groszek i inne przyprawy.

Krok 3

Składniki na kluski zagniesc i pokroic w drobna kostke .

Krok 4

Słonine kroimy na skwarki i stopić.

Krok 5

Wszystko razem zagotować (kluski też) do miękkości, na koniec dodać skwarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej