Zacierka Wg.Babci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zacierka Wg.Babci

Autor: Zosia Kwiatuszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 garść

2 ziarna

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki kroimy na 6 części i wrzucamy do Małego Garnka z wodą.

Krok 2

Dodajamy groszek i inne przyprawy.

Krok 3

Składniki na kluski zagniesc i pokroic w drobna kostke .

Krok 4

Słonine kroimy na skwarki i stopić.

Krok 5

Wszystko razem zagotować (kluski też) do miękkości, na koniec dodać skwarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zacierka Wg.Babci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej