Bułki do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki do burgerów

Autor: Puerto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

7 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, robimy w niej wgłębienie i wlewamy ciepłe (nie gorące!) mleko, do mleka wsypujemy drożdże i lekko mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników: sól, cukier, wodę oraz masło i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto umieszczamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Krok 2

Gdy ciasto wyrośnie wyrabiamy je ponownie i dzielimy na 12 części. Z każdej kulki formułujemy kulkę (lub inny kształt), układamy na blaszce wyłożonej papierem i spłaszczamy. Następnie znowu odkładamy bułki (przykryte ściereczką) do wyrośnięcia na 40 minut

Krok 3

Wyrośnięte bułki możemy ponacinać, następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem i obsypujemy sezamem, makiem, słonecznikiem lub innymi nasionami

Krok 4

Bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy 20 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej