Bułki do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki do burgerów

Autor: Puerto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

7 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, robimy w niej wgłębienie i wlewamy ciepłe (nie gorące!) mleko, do mleka wsypujemy drożdże i lekko mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników: sól, cukier, wodę oraz masło i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto umieszczamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Krok 2

Gdy ciasto wyrośnie wyrabiamy je ponownie i dzielimy na 12 części. Z każdej kulki formułujemy kulkę (lub inny kształt), układamy na blaszce wyłożonej papierem i spłaszczamy. Następnie znowu odkładamy bułki (przykryte ściereczką) do wyrośnięcia na 40 minut

Krok 3

Wyrośnięte bułki możemy ponacinać, następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem i obsypujemy sezamem, makiem, słonecznikiem lub innymi nasionami

Krok 4

Bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy 20 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej