Przepyszna tarta z gruszkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

10 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto, wałkujemy i układamy na blasze ( ja wykorzystałam formę kwadratową, można natomiast użyć okrągłej blachy).

Krok 2

Ciasto nakłuwamy widelcem, aby podczas pieczenia nie tworzyły się na jego powierzchni pęcherzyki powietrza.

Krok 3

Następnie obieramy gruszki, kroimy na pół i usuwamy gniazda. Teraz jeszcze każdą połówkę owocu nakrawamy na całej powierzchni i układamy ciasna przy sobie na cieście.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej