Pychotka rabarbarowo-jabłkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

10 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

nadzienie:

0.5 kilograma

0.5 kilograma

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, podzielić na cząstki.

Krok 2

Rabarbar pokroić na kawałki.

Krok 3

Rozgotować z cukrem na jednolitą masę, ostudzić.

Krok 4

Z mąki, cukru, Kasi, jajka, cukru waniliowego, zapachu zagnieść ciasto.

Krok 5

Uformować kulę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Krok 6

Po wyjęciu z lodówki podzielić na 2 części w stosunku 2:1.

Krok 7

Mniejszy kawałek włożyć do zamrażarki, a większy rozwałkować na cienki placek.

Krok 8

Ciasto przełożyć na blachę, uformować 2 cm rancik.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Na podpieczony spód wyłożyć owocową masę i zetrzeć resztę ciasta z zamrażarki.

Krok 11

Piec 15 minut w 180 stopniach.

Krok 12

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pychotka rabarbarowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej