
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
2 opakowania
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
null
0.12 litra
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.
Krok 3
Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Krok 4
Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.
Krok 5
Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej