Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

2 opakowania

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

null

0.12 litra

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.

Krok 2

W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.

Krok 3

Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Krok 4

Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.

Krok 5

Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej