
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
2 opakowania
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
null
0.12 litra
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.
Krok 3
Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Krok 4
Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.
Krok 5
Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej