Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

2 opakowania

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

null

0.12 litra

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.

Krok 2

W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.

Krok 3

Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Krok 4

Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.

Krok 5

Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej