Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

2 opakowania

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

null

0.12 litra

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.

Krok 2

W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.

Krok 3

Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Krok 4

Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.

Krok 5

Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś w galarecie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej