Składniki
8 sztuk
2 sztuki
null
2 opakowania
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
null
0.12 litra
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.
Krok 3
Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Krok 4
Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.
Krok 5
Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej