Składniki
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
25 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wkładam obrana marchew pokrojona na średnie kawałki aby szybciej się ugotowała . Dodaje ziele angielskie i listek laurowy . Zalewam 2 litrami wody . Gotuje na małym ogniu.
Krok 2
Bulionetka Bulion drobiowy Knorr dodaję trzy aby miało lepszy smak Gotuje do tego czasy , aż będzie gotowa marchewka do spożycia .
Krok 3
W trakcie gotowania dodaję posiekane papryczki chili oraz przyprawę w Mini kostkach Pietruszkę Knorr. Mieszam na koniec dodaję łyżkę soku z cytryny .. Ugotowana marchew wyjmuje wkładam do pojemnika i miksuje blenderem podlewając bulionem aby konsystencja była idealna . Podaje w bulionówkach z groszkiem ptysiowym . Polecam Pyszna zupa rozgrzewająca zwłaszcza na jesienne dni
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej