Pyszny krem rozgrzewający na jesienne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny krem rozgrzewający na jesienne dni

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

25 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wkładam obrana marchew pokrojona na średnie kawałki aby szybciej się ugotowała . Dodaje ziele angielskie i listek laurowy . Zalewam 2 litrami wody . Gotuje na małym ogniu.

Krok 2

Bulionetka Bulion drobiowy Knorr dodaję trzy aby miało lepszy smak Gotuje do tego czasy , aż będzie gotowa marchewka do spożycia .

Krok 3

W trakcie gotowania dodaję posiekane papryczki chili oraz przyprawę w Mini kostkach Pietruszkę Knorr. Mieszam na koniec dodaję łyżkę soku z cytryny .. Ugotowana marchew wyjmuje wkładam do pojemnika i miksuje blenderem podlewając bulionem aby konsystencja była idealna . Podaje w bulionówkach z groszkiem ptysiowym . Polecam Pyszna zupa rozgrzewająca zwłaszcza na jesienne dni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej