Pyszny krem rozgrzewający na jesienne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny krem rozgrzewający na jesienne dni

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

25 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wkładam obrana marchew pokrojona na średnie kawałki aby szybciej się ugotowała . Dodaje ziele angielskie i listek laurowy . Zalewam 2 litrami wody . Gotuje na małym ogniu.

Krok 2

Bulionetka Bulion drobiowy Knorr dodaję trzy aby miało lepszy smak Gotuje do tego czasy , aż będzie gotowa marchewka do spożycia .

Krok 3

W trakcie gotowania dodaję posiekane papryczki chili oraz przyprawę w Mini kostkach Pietruszkę Knorr. Mieszam na koniec dodaję łyżkę soku z cytryny .. Ugotowana marchew wyjmuje wkładam do pojemnika i miksuje blenderem podlewając bulionem aby konsystencja była idealna . Podaje w bulionówkach z groszkiem ptysiowym . Polecam Pyszna zupa rozgrzewająca zwłaszcza na jesienne dni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny krem rozgrzewający na jesienne  dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne ragout
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej