
Składniki
3 łyżeczki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokroić w plastry. Zrumienić na suchej patelni, odłożyć. Krewetki posypać przyprawą delikat, kuminem, pieprzem, dodać oliwę i wymieszać dokładnie. Pozostawić na 20 min.
Krok 2
Cebulę i chilli drobno posiekać. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę,chilli i paprykę smażyć ok. 1 min. Dodać mini kosteczkę czosnkowa. Smażyć chwilę, dodać krewetki z marynaty i smażyc razem dalej minute.
Krok 3
Rozgrzewam duza patelnie (taka zeby zmiescila mi sie na niej tortilla), kłade na nią jedną tortillę rozkładam na na niej równomiernie część farszu z krewetkami, na to kilka plasterków boczku, posypuję utartym serem. Na wierzch układam drugą tortillę. Smaże aż spód się troszkę zarumieni. Przykrywam talerzem, odwracam patelnie zeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsuwam tortile na patelnei zeby sie przyrumieniła druga strona. i ponownie nakladam talerz, odwracam patelnie i tortilla ląduje na talerzu. Quasadille kroje na kawalki, na srodek daje troche guacamole.
Krok 4
Robię quacamole. Avocado wykrawam ze skórki, pozbawiam pestki, rozgniatamy widelcem, mieszamy z sokiem z limonki, czosnkiem drobno posiekanym, odrobiną papryczki chilli, szczyptą pieprzu, łyzeczką oliwy z oliwek, i drobno posiekaną cebulą, Mieszam razem na gładką mase. Podaje do gotowych tortilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej