
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
300 gramów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokroić w plastry. Zrumienić na suchej patelni, odłożyć. Krewetki posypać przyprawą delikat, kuminem, pieprzem, dodać oliwę i wymieszać dokładnie. Pozostawić na 20 min.
Krok 2
Cebulę i chilli drobno posiekać. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę,chilli i paprykę smażyć ok. 1 min. Dodać mini kosteczkę czosnkowa. Smażyć chwilę, dodać krewetki z marynaty i smażyc razem dalej minute.
Krok 3
Rozgrzewam duza patelnie (taka zeby zmiescila mi sie na niej tortilla), kłade na nią jedną tortillę rozkładam na na niej równomiernie część farszu z krewetkami, na to kilka plasterków boczku, posypuję utartym serem. Na wierzch układam drugą tortillę. Smaże aż spód się troszkę zarumieni. Przykrywam talerzem, odwracam patelnie zeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsuwam tortile na patelnei zeby sie przyrumieniła druga strona. i ponownie nakladam talerz, odwracam patelnie i tortilla ląduje na talerzu. Quasadille kroje na kawalki, na srodek daje troche guacamole.
Krok 4
Robię quacamole. Avocado wykrawam ze skórki, pozbawiam pestki, rozgniatamy widelcem, mieszamy z sokiem z limonki, czosnkiem drobno posiekanym, odrobiną papryczki chilli, szczyptą pieprzu, łyzeczką oliwy z oliwek, i drobno posiekaną cebulą, Mieszam razem na gładką mase. Podaje do gotowych tortilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej