Racuchy z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

202 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 dekagramów

1.5 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce pokroić w kawałki lub kostkę i zasypać niewielką ilością mąki.

Krok 2

Z drożdży, odrobiny cukru, 2 łyżek mleka i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn.

Krok 3

Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 4

Do owoców wbić jajka, dodać mleko, cukier, sól, rozczyn i tyle mąki, aby ciasto nie lało się z łyżki.

Krok 5

Przykryć ściereczką i odstawić na ok 30 min.

Krok 6

Porcjami nakładać na rozgrzany olej, smażyć z obu stron, aż będą rumiane.

Krok 7

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej