
Składniki
null
125 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
null
null
1 litr
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok z cytryn.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szarlotkę posiekaną, wsyp ryż i mieszaj. Wlej wino. Gotuj.
Krok 3
Wlej potem sok z cytryny i łyżkę wazową bulionu Knorr.
Krok 4
Wymieszaj i gotuj dalej. Dosyp natkę pietruszki i masło. Podawaj gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej