
Składniki
null
125 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
null
null
1 litr
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok z cytryn.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szarlotkę posiekaną, wsyp ryż i mieszaj. Wlej wino. Gotuj.
Krok 3
Wlej potem sok z cytryny i łyżkę wazową bulionu Knorr.
Krok 4
Wymieszaj i gotuj dalej. Dosyp natkę pietruszki i masło. Podawaj gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej