Rolada

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

355

230 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto biszkoptowe:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

masa śmietanowa:

0.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy. Mąkę i proszek mieszamy. Do masy żółtkowej wlewamy sok z cytryny i aromat. Stopniowo dodajemy po łyżce mąki i piany.

Krok 2

Pieczemy w dużej prostokątnej blasze 15 min. w temp. 190 stopni.

Krok 3

Gorący biszkopt wykładamy na ścierkę, posypujemy cukrem i rolujemy. Gdy wystygnie, rozwijamy.

Krok 4

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy śmietan-fix.

Krok 5

Ciasto smarujemy kremem w środek wkładając pokrojoną i stężałą galaretkę.

Krok 6

Rolujemy i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Adam i Ewa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej