Rolada z owocami leśnymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

100 gramów

150 gramów

1.5 łyżki

50 gramów

nadzienie:

400 mililitrów

250 gramów

250 gramów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

- W przepisie nie ma "Kasi "

Krok 2

1.Podgrzej piekarnik do temperatury 175'C.Ubij białka i stopniowo dodawaj do nich cukier puder,cały czas ubijając.

Krok 3

2 .Mąkę wymieszaj z posiekanymi orzechami i cynamonem,a następnie ostrożnie połącz ją z ubitymi białkami.

Krok 4

3 .Powstałą masę rozsmaruj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze o wymiarach ok.30x40 cm.i posyp ją płatkami migdałowymi.Ciasto piecz na środkowym poziomie piekarnika przez około 15-20 minut.

Krok 5

4 .Przewróć upieczone ciasto na kawałek papieru i ułóż je na drucianej podstawce,aby powietrze docierało do niego również od spodu.Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 6

5 .Ubij śmietankę i rozsmaruj ja na cieście,a następnie rozsyp na nim równomiernie owoce.

Krok 7

6 .Zwiń roladę ( od dłuższej krawędzi )i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny.Wyjmij ją na 15-20 minut przed podaniem,aby zdążyła się lekko rozmrozić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z owocami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej