Rolada z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

35

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

350 mililitrów

1 opakowanie

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek. Ubić, dodać cukier i żółtka. Wsypać do tego mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie.

Krok 3

Wyłożyć na wysmarowaną Kasią brytfannę. Piec ok.10 minut w 160 stopniach C. Zawinąć w ściereczkę , ostudzić.

Krok 4

Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Zmiksować z maślanką.

Krok 5

Ciasto rozwinąć, posmarować masą, zwinąć znowu. Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej