
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
1 łyżka
100 gramów
150 mililitrów
0.5 sztuki
1 pęczek
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Następnie oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Nerkowce posiekaj drobno lub pokrusz tłuczkiem do mięsa. Ser pokrój w małą kostkę, a kolendrę posiekaj. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany orzechowo-serowy farsz nałóż na sznycle, zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i 150 ml wody.

Krok 5
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki ananasa i pokrojone chili. Włóż również roladki i obsmaż je z każdej strony.

Krok 6
Na patelnię wlej przygotowany Fix i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i duś 10 minut. Gotowe roladki podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej