Rolada z cielęciny z kaszą jęczmienną oraz szynką | Przepisy.pl pixel

Rolady z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

600 gramów

null

2 sztuki

1 łyżka

3 plastry

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kasze.

Krok 2

Mięso pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij na rolady.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.

Krok 4

Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 5

Kasze, szynkę, cebulę, żółtka i pietruszkę wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Przygotuj porcje mięsa, obtocz je w mące i usmaż na oleju.

Krok 7

Sos zapraw śmietaną i przecierem, po czym połącz z mięsem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej