
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
600 gramów
null
2 sztuki
1 łyżka
3 plastry
0.5 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kasze.
Krok 2
Mięso pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij na rolady.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.
Krok 4
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 5
Kasze, szynkę, cebulę, żółtka i pietruszkę wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Przygotuj porcje mięsa, obtocz je w mące i usmaż na oleju.
Krok 7
Sos zapraw śmietaną i przecierem, po czym połącz z mięsem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej