
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
600 gramów
null
2 sztuki
1 łyżka
3 plastry
0.5 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kasze.
Krok 2
Mięso pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij na rolady.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.
Krok 4
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 5
Kasze, szynkę, cebulę, żółtka i pietruszkę wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Przygotuj porcje mięsa, obtocz je w mące i usmaż na oleju.
Krok 7
Sos zapraw śmietaną i przecierem, po czym połącz z mięsem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej