Rolada z cielęciny z kaszą jęczmienną oraz szynką | Przepisy.pl pixel

Rolady z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

600 gramów

null

2 sztuki

1 łyżka

3 plastry

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kasze.

Krok 2

Mięso pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij na rolady.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.

Krok 4

Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 5

Kasze, szynkę, cebulę, żółtka i pietruszkę wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Przygotuj porcje mięsa, obtocz je w mące i usmaż na oleju.

Krok 7

Sos zapraw śmietaną i przecierem, po czym połącz z mięsem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej