Rozbef po Tyrolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozbef po Tyrolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

100 mililitrów

2 łyżki

null

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

500 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rostbef dokładnie umyj i zdejmij błonę. Pokrój w plastry i lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.

Krok 2

W rondlu rozgrzej oliwę. Obsmaż na niej mięso z obu stron, na złoty kolor. Wyjmij i przełóż w ciepłe miejsce.

Krok 3

Grzyby dokładnie umyj, namocz w letniej wodzie i ugotuj do miękkości. Pokrój w paski.

Krok 4

Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklij pokrojoną w księżyce cebulę. Dodaj grzyby, natkę pietruszki i obsmażone wcześniej mięso.

Krok 5

Zalej śmietaną wymieszaną dokładnie z koncentratem pomidorowym. Całość dusić na wolnym ogniu, do momentu gry mięso będzie miękkie. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej