Sałatka rzodkiewkowo – selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo – selerowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny by nie ściemniały.

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj. Rzodkiewkę drobno pokrój. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 4

Składniki sałatki połącz z sosem i wszystko dobrze wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Stroganoff z kaczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej