Sałatka rzodkiewkowo – selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo – selerowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny by nie ściemniały.

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj. Rzodkiewkę drobno pokrój. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 4

Składniki sałatki połącz z sosem i wszystko dobrze wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej