Sałatka rzodkiewkowo – selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo – selerowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny by nie ściemniały.

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj. Rzodkiewkę drobno pokrój. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 4

Składniki sałatki połącz z sosem i wszystko dobrze wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej