Sałatka rzodkiewkowo – selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo – selerowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny by nie ściemniały.

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj. Rzodkiewkę drobno pokrój. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 4

Składniki sałatki połącz z sosem i wszystko dobrze wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo – selerowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej