Sałatka w formie gałek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w formie gałek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

6 sztuk

300 gramów

1 sztuka

null

250 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Pod koniec smażenia posyp przyprawą do grosa Knorr.

Krok 3

Fasole osącz. Paprykę, ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Warzywa wymieszaj z ryżem, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i keczup , wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kulki i wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej