
Składniki
1 sztuka
null
null
null
6 sztuk
300 gramów
1 sztuka
null
250 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Pod koniec smażenia posyp przyprawą do grosa Knorr.
Krok 3
Fasole osącz. Paprykę, ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę.
Krok 4
Warzywa wymieszaj z ryżem, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i keczup , wymieszaj.
Krok 5
Z masy formuj kulki i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej