Sałatka w formie gałek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w formie gałek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

6 sztuk

300 gramów

1 sztuka

null

250 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Pod koniec smażenia posyp przyprawą do grosa Knorr.

Krok 3

Fasole osącz. Paprykę, ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Warzywa wymieszaj z ryżem, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i keczup , wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kulki i wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej