Sałatka w formie gałek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w formie gałek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

6 sztuk

300 gramów

1 sztuka

null

250 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Pod koniec smażenia posyp przyprawą do grosa Knorr.

Krok 3

Fasole osącz. Paprykę, ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Warzywa wymieszaj z ryżem, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i keczup , wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kulki i wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w  formie gałek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej