
Składniki
1 sztuka
null
null
null
6 sztuk
300 gramów
1 sztuka
null
250 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Pod koniec smażenia posyp przyprawą do grosa Knorr.
Krok 3
Fasole osącz. Paprykę, ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę.
Krok 4
Warzywa wymieszaj z ryżem, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i keczup , wymieszaj.
Krok 5
Z masy formuj kulki i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































