
Składniki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mix sałat myjemy układamy na półmisku .Jajka gotujemy obieramy układamy na sałacie . Ser feta kroimy w kostkę układamy przez środek półmiska .
Krok 2
Oliwki czarne kroimy i dodajemy do sałatki .Robimy sos francuski winegret knorr i dodajemy do sałatki .
Krok 3
Ozdabiamy koperkiem .Podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej