
Składniki
300 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
200 gramów
100 mililitrów
4 łyżki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę ugotuj pod przykryciem w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr i cukru. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Zioła posiekaj. Ziemniaki i jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do brukselki.
Krok 3
Majonez połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj do sałatki. Sałatkę z brukselki podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































