Sałatka z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj pod przykryciem w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr i cukru. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Zioła posiekaj. Ziemniaki i jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do brukselki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj do sałatki. Sałatkę z brukselki podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej