Sałatka z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj pod przykryciem w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr i cukru. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Zioła posiekaj. Ziemniaki i jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do brukselki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj do sałatki. Sałatkę z brukselki podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej