Sałatka z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj pod przykryciem w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr i cukru. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Zioła posiekaj. Ziemniaki i jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do brukselki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj do sałatki. Sałatkę z brukselki podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej