Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 1

Krok 2

Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej