Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

308 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso z kurczaka umyj, a następnie pokrój i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, połową sosu sojowego i olejem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z pozostałym sosem sojowym.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 2

Krok 3

Na oleju usmaż pokrojoną paprykę i dymkę. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej i usmaż ananasa. Przełóż na talerz.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 4

Krok 5

Na reszcie oleju usmaż mięso, po czym połącz je ze wszystkimi składnikami. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i podgrzej. Potrawę podawaj na ciepło. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka z kurczaka z ananasem - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin A, E, niacyny oraz witamin B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej