Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

2 sztuki

16 sztuk

8 łyżek

8 łyżeczek

2.5 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Liście sałaty umyj, osusz i podrzyj na kilka kawałków. Awokado umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w kostkę i pokrop sokiem z limonki. Pomidorki umyj, podziel na ćwiartki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 1

Krok 2

Ułóż na talerzu liście sałaty, awokado i pomidorki. Polej oliwą rozmieszaną z pozostałym sokiem z limonki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp sałatkę.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej