Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
280 gramów
2 sztuki
16 sztuk
8 łyżek
8 łyżeczek
2.5 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Liście sałaty umyj, osusz i podrzyj na kilka kawałków. Awokado umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w kostkę i pokrop sokiem z limonki. Pomidorki umyj, podziel na ćwiartki.

Krok 2
Ułóż na talerzu liście sałaty, awokado i pomidorki. Polej oliwą rozmieszaną z pozostałym sokiem z limonki.

Krok 3
Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp sałatkę.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej