Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

300 gramów

250 gramów

6 sztuk

2 pęczki

4 łyżki

1 szklanka

6 łyżek

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroimy w paseczki lub kostkę i podsmażamy na patelni. Odkładamy do wystudzenia. Szpinak myjemy, selera naciowego kroimy w kostkę, tak samo fetę. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Pomidory suszone kroimy w paseczki.

Krok 2

Przygotowujemy sos: Do miseczki dajemy majonez, miód, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Na spód miski dajemy szpinak, następnie selera naciowego i boczek. Na to dajemy część naszego sosu. Następnie układamy suszone pomidory, pokrojoną fetę, słonecznik i polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

Beata Dźwierzyńska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej