Sałatka ze szpinakiem, boczkiem, selerem naciowym
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
300 gramów
250 gramów
6 sztuk
2 pęczki
4 łyżki
1 szklanka
6 łyżek
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w paseczki lub kostkę i podsmażamy na patelni. Odkładamy do wystudzenia. Szpinak myjemy, selera naciowego kroimy w kostkę, tak samo fetę. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Pomidory suszone kroimy w paseczki.
Krok 2
Przygotowujemy sos: Do miseczki dajemy majonez, miód, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Na spód miski dajemy szpinak, następnie selera naciowego i boczek. Na to dajemy część naszego sosu. Następnie układamy suszone pomidory, pokrojoną fetę, słonecznik i polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej