Schab w piwie po bawarsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w sosie piwnym po bawarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane mięso dokładnie umyj, natrzyj pieprzem i solą.

Krok 2

Do dużego garnka wlej piwo, włóż mięso wraz z drobno pokrojonymi warzywami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Ugotowane mięso wyłóż na talerz a wywar przecedź przez sito.

Krok 4

Dodaj do niego mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą. Gotuj sos cięgla mieszając aż do zgęstnienia.

Krok 5

Dodaj 1 łyżkę octu winnego oraz do smaku pieprzem i solą. Mięso pokrój w plastry i dodaj do sosu. Zagotuj jeszcze raz aby uzyskało znakomity smak.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej