Schab w piwie po bawarsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w sosie piwnym po bawarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane mięso dokładnie umyj, natrzyj pieprzem i solą.

Krok 2

Do dużego garnka wlej piwo, włóż mięso wraz z drobno pokrojonymi warzywami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Ugotowane mięso wyłóż na talerz a wywar przecedź przez sito.

Krok 4

Dodaj do niego mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą. Gotuj sos cięgla mieszając aż do zgęstnienia.

Krok 5

Dodaj 1 łyżkę octu winnego oraz do smaku pieprzem i solą. Mięso pokrój w plastry i dodaj do sosu. Zagotuj jeszcze raz aby uzyskało znakomity smak.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej