Schab w sosie piwnym po bawarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane mięso dokładnie umyj, natrzyj pieprzem i solą.

Krok 2

Do dużego garnka wlej piwo, włóż mięso wraz z drobno pokrojonymi warzywami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Ugotowane mięso wyłóż na talerz a wywar przecedź przez sito.

Krok 4

Dodaj do niego mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą. Gotuj sos cięgla mieszając aż do zgęstnienia.

Krok 5

Dodaj 1 łyżkę octu winnego oraz do smaku pieprzem i solą. Mięso pokrój w plastry i dodaj do sosu. Zagotuj jeszcze raz aby uzyskało znakomity smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie piwnym po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej