
Składniki
400 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
80 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę zawiń w folię aluminiową upiecz do miękkości , wystudź obierz ze skóry.

Krok 2
Indyka pokrój w cienkie plastry, rozbij je tłuszczakiem , delikatnie oprósz solą. Na mięsie ułóż kawałek czerwonej papryki, mięso zawiń do środka. Oprósz w mące.

Krok 3
Jajko rozmieszaj widelcem dodaj do niego 3 łyżki mleka i przyprawy. W rozkłóconym jajku zanurz kotleciki z indyka a następnie o panieruj je w bułce tartej.

Krok 4
Kotlety smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor tak aby doszły w środku.


Dobra rada:
Do środka obok papryki można dodać plaster żółtego sera.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schabowy z indyka z pieczoną papryką
Schabowy, jak sama nazwa wskazuje, kojarzy się przede wszystkim ze schabem. Czas jednak złamać schematy i spróbować tego kotleta w innej wersji: oto przepis na schabowego z indyka z pieczoną papryką. Nasza propozycja z pewnością was zaskoczy, przede wszystkim w zakresie wyjątkowego smaku i głębokiego aromatu dania, który pochodzi bezpośrednio z oryginalnej mieszanki przypraw. Atutem schabowego z indyka jest także pieczona papryka, doskonale komponująca się z delikatnością mięsa.
Dla kogo?
Schabowy z indyka to przepis dla każdego, kto szuka urozmaicenia domowego menu obiadowego.
Na jaką okazję?
Kotlety z indyka są doskonałą propozycją na obiad, zarówno codzienny, jak i świąteczny.
Czy wiesz, że?
Indyki domowe różnią się nie tylko wielkością, ale także kolorem upierzenia, które wskazuje na konkretną rasę ptaków. Wśród hodowanych w Polsce indyków najczęściej spotyka się rasy bronz, bronz szerokopierśny oraz beltsville.
Dla urozmaicenia:
Aby wzbogacić smak mięsa, do środka kotleta włóżcie kawałek sera żółtego, który z pieczoną papryką stworzy idealne nadzienie.