Sernik bez ciasta

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

0.3 sztuki

5 sztuk

5 łyżek

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiękczoną Kasię ukręcić z serem.

Krok 2

Żółtka oddzielić z jajek i utrzeć z cukrem.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać, dodając proszek do pieczenia i budyń i na początek 2 łyżki kaszy manny.

Krok 4

Białka ubić na pianę i dodać do masy.

Krok 5

Gdy masa jest zbyt luźna, dodać jeszcze stopniowo po kolejnej łyżce kaszy.

Krok 6

Dodać oprószone mąką rodzynki.

Krok 7

Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Krok 8

Piec w temperaturze 190 stopni przez około 40 min., po tym czasie wyłączyć piekarniki, pozostawiając w nim ciasto do wystygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez ciasta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z mikrofali
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej