Sernik na zimno z malinami i borówkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

11

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 opakowania

1 opakowanie

3 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki przegotowanej wody.

Krok 2

Gdy ostygną, mieszamy je z serkami za pomocą łyżki (nie potrzeba miksera).

Krok 3

Na dno tortownicy (26 cm średnicy) wykładamy biszkopty, skrapiamy sokiem z cytryny rozcieńczonym przegotowaną wodą, można posypać jagodami.

Krok 4

Zalewamy to naszą masą serową (ważne, by masa była już lekko stężona w lodówce, bo w przeciwnym wypadku wycieknie z tortownicy).

Krok 5

Trzecią galaretkę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, czyli przeważnie 2 szklanki przegotowanej wody na 1 opakowanie galaretki.

Krok 6

Na zastygniętej masie serowej układamy maliny i borówki, zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 7

W lodówce pozostawiamy do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej