Sernik z brzoskwiniami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

1 kilogram

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

spód:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka, cukier puder i cukier waniliowy dobrze utrzeć, dodać ser, wymieszać. Białka ubić dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Do garnka włożyć Kasię i rozpuścić na małym ogniu, włożyć do tłuszczu masę lekko mieszać do zagotowania (uwaga będzie pryskać) W mleku rozpuścić budyń i wlać do zagotowanej masy serowej - masa nabierze konsystencji budyniu. Na biszkopt lub biszkopty wylać masę, zostawić do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączyć z syropu układać na placku, zalać gęstniejącą galaretką. Zostawić do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
SERNIK GOTOWANY
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej