Sero-Mak

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

2 łyżeczki

3 łyżki

5 sztuk

3 łyżeczki

masa serowa:

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

lukier:

0.5 szklanki

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki przeznaczone na ciasto zagnieść.

Krok 2

1/3 ciasta zamrozić, pozostałe schłodzić, a następnie rozłożyć na dużej blaszce.

Krok 3

Utrzeć składniki na masę serową (Kasię dodać rozpuszczoną).

Krok 4

Masę rozsmarować na cieście.

Krok 5

Na masę serową rozłożyć masę makową.

Krok 6

Zamrożone ciasto pokruszyć na masę makową (można również, tak jak ja to zrobiłam, ciasto pokroić w paski i ułożyć w kratkę).

Krok 7

Piec około 1h, ostudzić i polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sero-Mak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej