Śledź letni z borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź letni z borowikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

0.25 szklanki

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Borowiki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Wrzuć borowiki i cebulę na rozgrzaną oliwę. Podduś.

Krok 3

Pod koniec dodaj czosnek, a na samym końcu wlej ocet.

Krok 4

Zalewę dopraw solą i pieprzem, po czym ostudź i zalej filety śledziowe. Danie nadaje się do spożycia po 24 godzinach przechowywania w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej