Śledź letni z borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź letni z borowikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

0.25 szklanki

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Borowiki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Wrzuć borowiki i cebulę na rozgrzaną oliwę. Podduś.

Krok 3

Pod koniec dodaj czosnek, a na samym końcu wlej ocet.

Krok 4

Zalewę dopraw solą i pieprzem, po czym ostudź i zalej filety śledziowe. Danie nadaje się do spożycia po 24 godzinach przechowywania w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej