Śledź letni z borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź letni z borowikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

0.25 szklanki

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Borowiki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Wrzuć borowiki i cebulę na rozgrzaną oliwę. Podduś.

Krok 3

Pod koniec dodaj czosnek, a na samym końcu wlej ocet.

Krok 4

Zalewę dopraw solą i pieprzem, po czym ostudź i zalej filety śledziowe. Danie nadaje się do spożycia po 24 godzinach przechowywania w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź letni z borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej