PRZEPISY.PL

Śledź po japońsku

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śledzie4 szt
  • groszek konserwowy0.5 szklanki
  • jajka3 szt
  • pomidor1 szt
  • cebula2 szt
  • ogórek kiszony1 szt
  • majonez4 łyżki
  • śmietana2 łyżki
  • jabłko1 szt
    • Krok 1

      Wymoczone śledzie filetuj.
    • Krok 2

      Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.
    • Krok 3

      Ugotowane jajka pokrój na połowy.
    • Krok 4

      Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.
    • Krok 5

      Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    16
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    50
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    51
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe
    570
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    1
    Łatwe