PRZEPISY.PL
Śledzie - autor: Edyta Kyzioł

Śledzie

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śledzie matias500 g
  • cebula2 szt
  • pieprz kolorowy2 łyżki
  • sok z 1/2 cytryny1 szt
    • Krok 1

      Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.
    • Krok 2

      Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    73
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    1
    osoba dodała do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    9
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    25
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe