Śledzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.

Krok 2

Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej