Śliwkowiec w zalewie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

polewa:

1 kilogram

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić gładkie ciasto i włożyć do lodówki.

Krok 2

Po 40 minutach wyłożyć do foremki, na wierzch ułożyć śliwki bez pestek i posypać cukrem.

Krok 3

Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 10 minut.

Krok 4

W tym czasie wymieszać składniki zalewy, wylać ją na ciasto i piec jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej