Śliwkowiec w zalewie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

40 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

1 łyżeczka

polewa:

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

10 dekagramów

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić gładkie ciasto i włożyć do lodówki.

Krok 2

Po 40 minutach wyłożyć do foremki, na wierzch ułożyć śliwki bez pestek i posypać cukrem.

Krok 3

Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 10 minut.

Krok 4

W tym czasie wymieszać składniki zalewy, wylać ją na ciasto i piec jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwkowiec w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej