
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null szczypt
50 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).
Krok 2
Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.
Krok 3
Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.
Krok 4
Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej