Smażone ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null szczypt

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).

Krok 2

Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.

Krok 3

Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.

Krok 4

Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej