Smażone ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null szczypt

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).

Krok 2

Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.

Krok 3

Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.

Krok 4

Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej