
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null szczypt
50 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).
Krok 2
Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.
Krok 3
Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.
Krok 4
Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej