Soczewiczówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewiczówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 5

Gotuj około 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej