
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 5
Gotuj około 20 minut.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej