Soczewiczówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewiczówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 5

Gotuj około 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej