Składniki
5 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 5
Gotuj około 20 minut.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej