Soczewiczówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewiczówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 5

Gotuj około 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewiczówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lukier z białkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej