
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 5
Gotuj około 20 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej