
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp soczewicę do wody i zagotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Pokrój drobno pietruszkę, cebulę i marchew. Dodaj do soczewicy wraz z ryżem.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 5
Gotuj około 20 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej