
Składniki
2 sztuki
null szczypt
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem ze skórką startą z cytryny, dopraw do smaku, podlej winem i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Z pozostałej cytryny wyciśnij sok i wymieszaj razem z cukrem, zagotuj.
Krok 3
Obydwie masy zmiksuj i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej