
Składniki
2 sztuki
null szczypt
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem ze skórką startą z cytryny, dopraw do smaku, podlej winem i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Z pozostałej cytryny wyciśnij sok i wymieszaj razem z cukrem, zagotuj.
Krok 3
Obydwie masy zmiksuj i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej