Sos z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kiwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem ze skórką startą z cytryny, dopraw do smaku, podlej winem i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 2

Z pozostałej cytryny wyciśnij sok i wymieszaj razem z cukrem, zagotuj.

Krok 3

Obydwie masy zmiksuj i wstaw do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej