Sos z orzechów ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel orzechy. Czosnek zmiażdż, imbir posiekaj.

Krok 2

Czosnek i imbirem zrumień na patelni na oleju rzepakowym.

Krok 3

Dodaj orzeszki i jeszcze chwilę podgrzewaj.

Krok 4

Fix Knorr połącz dokładnie z 150 ml zimnej wody.

Krok 5

Fix wlej do orzechów i gotuj kilka minut. Na koniec dodaj miód. Podawaj do kuskus, warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej