Sos z orzechów ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z orzechów ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel orzechy. Czosnek zmiażdż, imbir posiekaj.

Krok 2

Czosnek i imbirem zrumień na patelni na oleju rzepakowym.

Krok 3

Dodaj orzeszki i jeszcze chwilę podgrzewaj.

Krok 4

Fix Knorr połącz dokładnie z 150 ml zimnej wody.

Krok 5

Fix wlej do orzechów i gotuj kilka minut. Na koniec dodaj miód. Podawaj do kuskus, warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej