Sos z orzechów ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z orzechów ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel orzechy. Czosnek zmiażdż, imbir posiekaj.

Krok 2

Czosnek i imbirem zrumień na patelni na oleju rzepakowym.

Krok 3

Dodaj orzeszki i jeszcze chwilę podgrzewaj.

Krok 4

Fix Knorr połącz dokładnie z 150 ml zimnej wody.

Krok 5

Fix wlej do orzechów i gotuj kilka minut. Na koniec dodaj miód. Podawaj do kuskus, warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej