
Składniki
800 gramów
2 łyżki
8 sztuk
3 sztuki
300 gramów
2 łyżki
4 łyżki
sos:
200 mililitrów
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.
Krok 3
W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie. Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.
Krok 4
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej