Sum zapiekany „moskiewski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum zapiekany „moskiewski”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

4 łyżki

sos:

200 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

300 gramów

2 łyżki

800 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry.

Krok 2

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.

Krok 3

W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie. Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.

Krok 4

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej