Szarlotka z białym serem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

200 gramów

2 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier zmiksować dokładnie z olejem i twarożkiem, jajem.

Krok 2

Dodać wszystkie suche składniki.

Krok 3

Gdy się połączą, dodać jabłka wymieszać lekko.

Krok 4

Całość masy przełożyć do wysmarowanej Kasią foremki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.

Krok 5

Piec ok. 1godziny. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej